Læring for Fremtiden

Bæredygtighed er en af fremtidens store dagsordner, og vores børn og unge er de kommende generationer, der skal håndtere udfordringerne med klima og miljø – derfor er målet med Læring for Fremtiden, at bæredygtighed bliver en naturlig del af læringen, aktiviteterne og undervisningen i folke- og ungdomsskolen.

 

Formålet med Læring for Fremtiden, er at skabe innovative og praksisnære læringsforløb i attraktive læringsmiljøer. Vi vil udvikle de bedst mulige betingelser, for at børn og unge kan tilegne sig viden om bæredygtighed og miljøudfordringer i lokale og globale perspektiver. Vores læringsforløb har base i Halmhuset på Danmarksgade, og tager udgangspunkt i FN's 17 verdensmål for bæredygtig udvikling.

 

Vi tilbyder nedenstående gratis forløb til børn og unge i Odense Kommune:

Klik på aktiviteterne for at læse mere, eller se nedenstående video:

Denne video kan ikke vises de du ikke har accepteret cookies for markedsføring.
Klik her for at ændre dette

Underviserne

Mød de to ildsjæle; Anders og Susan, der står for læringsforløbene og driften af Halmhuset. Fælles for dem begge er, at de brænder for den bæredygtige omstilling, og elsker at give deres passion videre!

 

Deres hjerter banker for at lære børn og unge om, hvordan man kan fremme bæredygtig i hverdagen, og drømmer om at uddanne den nye og grønne generation. Det er derfor blevet deres mission, at de med deres unikke læringsmiljø i Halmhuset sætter bæredygtighed på skoleskemaet.

 

Som undervisere lægger de vægt på praksis læring, hvor eleverne bruger deres hænder, samarbejder og ser ting med egne øjne. Med deres innovative og kreative væsen, finder de altid en ny tilgang til at skabe et læringsrum, hvor de omsætter bæredygtighedsbegrebet til noget konkret, virkelighedsnært og brugbart, og inddrager eleverne i bæredygtige temaer omkring Halmhuset.

Anders er idemand og byggeleder af Halmhuset. Han er en yderst iderig blikkenslager, og har derfor hænderne skruet rigtigt på, når det gælder om at iværksætte ideer og bygge ud af materialer, man har til rådighed eller finder i naturen. Med hans grønne entusiasme, lægger han stor vægt på at lære eleverne om naturens ressourcer, og det at se affald som guld.

 

Susan er Halmhusets grønne hjerte. Hun er en kreativ gartner, hvor hun bringer hendes passion for natur og miljø ind i undervisningen. Med hendes faglighed bruger hun sin energi på at lære eleverne om genbrug, selvforsyning og madspild, biodiversitet og meget mere i naturens tegn.

KONTAKT

Peter Albrechtsen

Mobil: 24 45 60 40

Mail: paal@odense.dk

 

ADRESSE

Danmarksgade 10, 5000 Odense C

Find vejSenest opdateret 11.12.2020 10:03 af KISRO

Apricore logo