Festival for Fremtiden

Vi gør det igen! D. 26. og 27. august afholder en arrangørgruppe bestående af unge mennesker og UngOdense Festival for Fremtiden 2021! Er du ung og vil være med til at arrangere festivalen, så se nederst på denne side under arrangørgruppen. 

 

Hvorfor?

Et af de store spørgsmål og udfordringer for de kommende generationer er bæredygtighed, klima og innovation. Derfor afholder UngOdense og en arrangørgruppe bestående af unge mennesker en bæredygtighedsfestival for at lade de unges stemmer blive hørt i denne debat. Rammen vil være FN’s 17 verdensmål og et sted, hvor unge kan dele, fremvise og udstille projekter, idéer og visioner. Målet er at styrke unges viden og evner til at tage handling på verdensmålene og ruste dem til at påvirke deres egen fremtid. Festivalen bliver en årlig tilbagevendende begivenhed.

 
 

INDHOLD

Festivalen er drevet af unge og målrettet unge i aldersgruppen 11-18 år i Odense Kommune. Festivalen foregår over to dage på Østre Plads, Danmarksgade 10, 5000 Odense C. I 2021 bliver festivalen afholdt d. 26. og 27. august. Her vil vi invitere Odense Kommunes 5. til 10. klasser (ca. 9000 elever) i dagtimerne og lave aktivteter for hele Odense i eftermiddagstimerne. 

 

ÅBENT FOR HELE ODENSE

Torsdag d. 26. august holder vi pladsen åbent fra kl. 15-18, så alle interesserede, både børn og voksne, kan komme og være med.

Fredag d. 27. august holder SpotOn Netværket koncert for up coming bands fra kl. 18-23.

 

Ambitionerne er at lave en festival med:

TALKS – Inspirerende debatter fra unge til unge med udgangspunkt i ét eller flere af FN’s 17 verdensmål. Emnerne kan være mange, men altid i øjenhøjde af de unge og med dem som omdrejningspunkt. Sidste gang havde vi talere fra SDU, Danske Skoleelever og en politikerdebat med Borgmester Peter Rahbæk Juel og rådmændene Susanne Crawley og Jane Jegind samt Verdensmålsudvalgsformand Peer Locher.

 

MUSIK – Optrædener fra græsrodsbands, stand up og dans til at skabe den helt rigtige festivalstemning. Vi har gode kontakter til musikundergrunden gennem ungdomsskolens SpotOn Festival.

 

FÆLLESSKAB – Foreninger, ungegrupper, organisationer, uddannelsesinstitutioner og virksomheder har stande, der giver viden og kompetencer til at handle på verdensmålene. Her kan deltagerne lære ved både at se, høre, røre og selv prøve sig frem. Sidste år have vi besøg af FynBus, Odense Renovation, Cyklisternes by Odense, Odense Letbane, Odense Zoo, LO FYN, Kold College og mange flere. Mellem alle disse stande er der mulighed for, at unge kan mødes og tale om deres drømmer, oplevelser og planer for en bæredygtig fremtid.

 

WORKSHOPS – Som noget nyt tilbyder vi workshops for grupper om emner, der berører FN’s 17 verdensmål. Her har de unge mulighed for at dykke mere ned i et emne, og få konkret viden og handlekompetencer med hjem. Vi får bl.a. besøg af Verdensmålsambassadørerne fra Verdens Bedste Nyheder.

 

ARRANGØRGRUPPEN

Festivalen er drevet af unge og er for unge. Dette princip holder vi fast i, og derfor er der nedsat en arrangørgruppe, som skal planlægge og kvalificere indhold og aktiviteter på festivalen. Festivalens arrangørgruppe består at unge fra forskellige foreninger og organisationerne, eller håndplukkede unge med vilje til at skabe en god festival. Arrangørgruppens opgave er at sikre, at festivalen er relevant og interessant for unge.

 

KONTAKT

Marie Lodberg

Mobil: 29281368

Mail: mbg@odense.dk

 

 
1 af 7
Img_8111. Billeder fra festival for fremtiden 2019.


Senest opdateret 12.02.2021 10:16 af MBG

Apricore logo