Festival for Fremtiden

Tusinde tak til alle som deltog i Festival for Fremtiden 2021! Vi er meget glade for de to dage, hvor ca. 1200 børn og unger fra 5. til 9. klasse og Syddansk Erhversskole deltog.

Til at give disse unge mennesker viden og handlekompetencer om FN’s 17 verdensmål har vi haft 30 stande, 7 workshops og 4 talks inklusiv en peptalk fra Klimaminister Dan Jørgensen. Dertil har vi haft en politikerdebat med Odense bys borgmester og 3 rådmænd.

 

Vi har fået tilbagemeldinger fra de deltagende folkeskoleelever. ¾ af dem ved, hvad de kan gå hjem og gøre bedre i forhold til bæredygtighed. Vi har også spurgt dem, hvor relevant indholdet på festivalen var for dem, og på en skala fra 1-5, hvor 1 er ikke relevant og 5 er meget relevant, har festivalen samlet set på 4,4. Vi er glade for og stolte af resultatet af årets festival, som er skabt i samarbejde med jer.

 

På vegne af Arrangørgruppen for Festival for Fremtiden vil vi sige tusinde tak, og vi håber, I vil være med næste år.

 

 

 

Festival for Fremtiden 2021 video

Denne video kan ikke vises de du ikke har accepteret cookies for markedsføring.
Klik her for at ændre dette

Program for Festival for Fremtiden 2021

Klik på billedet for at se program og hvem der deltog med stande, talks og workshops på Festival for Fremtiden 2021

Om Festival for Fremtiden

HVORFOR?

Et af de store spørgsmål og udfordringer for de kommende generationer er bæredygtighed, klima og innovation. Derfor afholder vi en bæredygtighedsfestival, hvor rammen er FN’s 17 verdensmål. Målet er at styrke unges viden og evner til at tage handling på verdensmålene og ruste dem til at påvirke deres egen fremtid. Festivalen bliver en årlig tilbagevendende begivenhed. 

INDHOLD

Festivalen er drevet af unge og målrettet unge i Odense Kommune. Festivalen foregår over to dage på Østre Plads, Danmarksgade 10, 5000 Odense C.

 

Ambitionerne er at lave en festival med:

TALKS – Inspirerende debatter med udgangspunkt i ét eller flere af FN’s 17 verdensmål. Emnerne kan være mange, men altid i øjenhøjde af de unge og med dem som omdrejningspunkt. i 2021 havde vi talere fra Rascismefri By, Odense Katedralskoles UNESCO udvalg og Ungeklimarådet, samt en peptalk af Dan Jørgensen.  Vi havde også en politikerdebat med arrangørgruppen, Borgmester Peter Rahbæk Juel og rådmændene Susanne Crawley, Brian Dybro og Kristoffr Lilleholt. 

 

MUSIK – Optrædener fra græsrodsbands, stand up og dans til at skabe den helt rigtige festivalstemning. Vi har gode kontakter til musikundergrunden gennem ungdomsskolens SpotOn Festival.

 

STANDE – Foreninger, ungegrupper, organisationer, uddannelsesinstitutioner og virksomheder har stande, der giver viden og kompetencer til at handle på verdensmålene. Her kan deltagerne lære ved både at se, høre, røre og selv prøve sig frem. Vi ved allerede nu, at vi får besøg af FynBus, Odense Renovation, Odense Letbane, Odense Zoo, Racismefri By og Den grønne studenterbevægelse og mange flere kommer til. Mellem alle disse stande er der mulighed for, at unge kan mødes og tale om deres drømmer, oplevelser og få ideer til en mere bæredygtig fremtid.

 

WORKSHOPS – Som noget nyt tilbyder vi workshops for grupper om emner, der berører FN’s 17 verdensmål. Her har de unge mulighed for at dykke mere ned i et emne, og få konkret viden og handlekompetencer med hjem. Vi får bl.a. besøg af Verdensmålsambassadørerne fra Verdens Bedste Nyheder og elever fra Odense Katedralskoles UNESCO udvalg.

 

ARRANGØRGRUPPEN

Festivalen er drevet af unge og er for unge. Dette princip holder vi fast i, og derfor nedsættes der en arrangørgruppe, som skal planlægge og kvalificere indhold og aktiviteter på festivalen. Festivalens arrangørgruppe består at unge fra forskellige foreninger og organisationerne, eller håndplukkede unge med vilje til at skabe en god festival. Arrangørgruppens opgave er at sikre, at festivalen er relevant og interessant for unge. Følg med på Instagram, hvor ungegruppen helt har overtaget Festival for Fremtidens profil #festivalforfremtiden. 

 

 

KONTAKT

Marie Lodberg

Mobil: 29281368

Mail: mbg@odense.dk

 

1 af 6
Img_1803


Senest opdateret 15.09.2021 10:02 af THLHE

Apricore logo