Læringsforløb med Plast Lab on Wheels

Læringsforløb for 7. til 10. klasse

Plast Lab On Wheels

UngOdense har udviklet og bygget en mobil mini-fabrik, kaldet Plast Lab on Wheels, der kan genbruge plastik. Eleverne indsamler plastaffald og lærer hvilke typer plastik, der kan genbruges på Plast Lab.

 

Funktioner

Vejen fra affald til genbrugsplast sker gennem tre steps:

  • Indsamling og sortering af plastikaffald
  • Herefter granuleres plastikken
  • Plastgranulatet kan nu bruges til at trykstøbe nye plastemner eller bruges i ekstruderen til en tynd tråd der passer til laboratoriets 3D-printer.

Plast Lab on Wheels forsynes med energi fra en vindmølle, solceller og en ombygget generator, der anvender brugt fritureolie.

 

Læringspotentiale

Plast Lab on Wheels er på nuværende tidspunkt det eneste læringsprojekt af sin art, hvor eleverne selv deltager i hele processen.

 

Der er mange læringsdimensioner i Plast Lab On Wheels.

Trailerens primære formål er at skabe praksisnær undervisning, hvor børn og unge får indsigt i, at plastik kan være en brugbar ressource.

Derudover indeholder traileren læring om energiforsyning, forbrug og olieforbrænding - alt sammen med et bæredygtighedsperspektiv.

Ved omdannelsen af plastik kan eleverne følge med i energiforbruget og se effekten af de energiforsyninger, der er i brug. Et stort kontrolpanel giver eleverne mulighed for at tænde og slukke for maskiner og se, hvilken effekt det har. Den energimæssige belastning kan også anskues i et dagligdagsperspektiv, f.eks. ved at aflæse, hvor meget energi en mobiltelefon der lader op bruger og at mobilopladeren også bruger strøm, når den sidder i stikket uden mobiltelefon.

 

Læs folderen (find link neden for) og tilmeld jer hos

Underviser: Linnea Weibull

Telefon: 61 15 53 68

E-mail: liwo@odense.dk 

Denne video kan ikke vises da du ikke har accepteret cookies for markedsføring.
Klik her for at ændre dette


Senest opdateret 01.03.2023 09:12 af MBG

Apricore logo