Teknologi_science

Teknologi og Science

Teknologi og Science er for dig som vil prøve at stå i laboratoriet eller opfinderværkstedet og gøre nye opdagelser. 

 

I teknologi og Science går vi i de store videnskabsfolks fodspor og undersøger hvad det netop var, der gjorde forskellen ved de store gennembrud gennem tiden.

 

Informationsvideo om alle 10. klassetilbud

På grund af  Covid19-situationen afholdes det årlige fællesarrangement om de kommende 10. klasser digitalt.

Fra den 7. januar kl. 12.00 kan du se en fælles videopræsentation af alle 10. klassestilbud i Odense Kommune

via dette link.

 

 

Praktisk information

Her kan du læse mere om optagelse i 10. klasse, om ordblindhed, buskort etc.
 

Vi arbejder meget projektorienteret, hvor du kommer til at arbejde med idéudvikling og teknisk problemløsning. Der bliver rig mulighed for at eksperimentere med nye ideer og lave sine egne videnskabelige opdagelser.

Undervejs kommer vi til at udforske mulighederne som ingeniører i robotternes verden, og løse naturvidenskabens mysterier med magien fra fysik og kemi.

 

Inden for biologiens verden vil vi undersøge naturens måde at løse tekniske udfordringer på, f.eks. hvordan flyver et insekt, og hvordan bevæger myren sine ben?

 

Vi skal også kigge ud i verdensrummet og se hvordan universet hænger sammen. Her kigger vi på stjerner, planeter og galakser.

 

I løbet af året vil vi aflægge nogle af byens teknologivirksomheder et besøg, samt et besøg på universitetets naturvidenskabelige fakultet.

 

Vi skal bl.a. lave et science-show hvor I f.eks. viser grøn ild, skumvulkaner, raketmotorer og meget mere. Derudover skal vi programmere robotter og lave vores egne computerspil.

 

Til foråret vil vi deltage i projektet Unge Forskere. Som er en konkurrence i hele landet hvor I skal opfinde, bygge eller udtænke jeres eget projekt, som I skal fremvise for en flok forskere. Til sidst tager vi til finalerne i Bella Centret i København.

 

Til den årlige studietur, vil vi sigte efter en af Europas store teknologi-hovedstæder.

 
Denne video kan ikke vises de du ikke har accepteret cookies for markedsføring. Klik her for at ændre dette
 

Obligatoriske fag

Dansk

Vi styrker de faglige kompetencer inden for læsning, skriftlig fremstilling, fortolkning og kommunikation. 

Dansk i 10.klasse starter på niveau F, som bygger oven på det faglige fundament i 9.klasse(niveau G) og afsluttes sidst på året på niveau E. 

Studieretningens temaer og fagområder vil blive også blive inddraget i de obligatoriske fag, så der opleves en sammenhæng på tværs fagene 

 

Matematik

Vi udvikler de matematiske kompetencer og opnår viden og færdigheder inden for kompetenceområderne “matematiske kompetencer”, “Tal og algebra”, “Geometri og måling” og “Statistik og sandsynlighed”. 

Matematik i 10.klasse starter på niveau F, som bygger oven på det faglige fundament i 9.klasse(niveau G) og afsluttes sidst på året på niveau E. 

Studieretningens temaer og fagområder vil blive også blive inddraget i de obligatoriske fag, så der opleves en sammenhæng på tværs af fagene. 

 

Engelsk

Vi udvikler elevernes sproglige, tekstmæssige og interkulturelle kompetencer, således at man kan anvende sproget sikkert i hverdagslivet, i ungdomsuddannelserne og på arbejdsmarkedet. 

Der arbejdes med kompetenceområderne “Mundtlig kommunikation”, “Skriftlig kommunikation” og “Kultur og samfund”. 

Engelsk i 10.klasse starter på niveau F, som bygger oven på det faglige fundament i 9.klasse(niveau G) og afsluttes sidst på året på niveau E. 

Studieretningens temaer og fagområder vil blive også blive inddraget i de obligatoriske fag, så der opleves en sammenhæng på tværs af fagene. 

 

 

Tilbudsfag

  • Fysik
  • Tysk
  • Lektiecafé
 

Eksempler på valgfag

  • Lifehack
  • Idræt
  • Medie & Kommunikation
  • Outdoor & Adventure
  • E-sport
 

KONTAKT

Leder

Kristina Munk

Mobil: 29 63 10 16

Mail: kmu@odense.dk

 

ADRESSE

NBA10

Niels Bohrs Allé 210

5220 Odense SØ

Find vej

 

VEJLEDNING

UUO vejleder

Kasper Samuelsen 

Mobil: 27 88 56 77

Mail: krsam@odense.dk

 

 Senest opdateret 01.02.2021 15:28 af BOPRO

Apricore logo