Hjem10. klasse10. klasse med studieretningGlobal - Camp10The Arts - Camp10Mix - Camp10Psykologi & Samfund - NBA10Sport, elite og event - HjalleseSport & E-sport - NBA10Teknologi & Science - NBA10Mix - NBA10Kombineret 10. klasseByggeri & Industri 10Choice 10Digital 10Digital markedsføring og designEventInnovationStyle10De små 10. klasserDagskolenEUD10HusetJob10Informationsvideo om 10. klasse Fritidsundervisning og holdAlle holdDansEksamenshjælpElektronisk musikGamingInternationalt & RejseKulturKunst & designMedie & teknologiMotorOnline fritidsundervisningSportStreetSpisSprogMusikIværksætteri & innovationNatur & friluftSTEAMTeaterUngedemokratiUngdomscentreUC Camp UAgedrupStaldenUC HøjstrupKorupUbberudUC KroggårdStigeSpurvelundLumbyUC RosengårdBylejrUC SkibhusUC SpillestedetUC SydHøjbySkt. KlemensUC SydVestRasmus RaskUC TornbjergFraugdeUC Østre PladsMotorklubberneOdense Street HouseSærlige læringstilbud10+AlléskolenBlangstedgårdskolenAfdeling 1Afdeling 2HollufgårdskolenHumlepigerneOdinskolenAntimobbestrategiTilbud til skolerBylejrCoding ClassDemokratidagHaver til maverUndervisning i Computer ClubhousLæring for FremtidenMILIFEOdense StreethousePlan TSkibhusgårdenFritidsvejledningGet2SportFritidsvejledningFritidsbutikkenOm osProjekter og samarbejderOrganisationsdiagramVision og målsætningerBestyrelsenLedelsesgrundlagLedige stillingerPraktiske oplysningerPersondatapolitikKontaktNyhederLog ind
Teknologi_science

Teknologi og Science

Teknologi og Science er for dig som vil prøve at stå i laboratoriet eller opfinderværkstedet og gøre nye opdagelser. 

 

I teknologi og Science går vi i de store videnskabsfolks fodspor og undersøger hvad det netop var, der gjorde forskellen ved de store gennembrud gennem tiden.

Informationsvideo om alle 10. klassetilbud

På grund af  Covid19-situationen afholdes det årlige fællesarrangement om de kommende 10. klasser digitalt.

Fra den 7. januar kl. 12.00 kan du se en fælles videopræsentation af alle 10. klassestilbud i Odense Kommune

via dette link.

 

Praktisk information

Her kan du læse mere om optagelse i 10. klasse, om ordblindhed, buskort etc.

Vi arbejder meget projektorienteret, hvor du kommer til at arbejde med idéudvikling og teknisk problemløsning. Der bliver rig mulighed for at eksperimentere med nye ideer og lave sine egne videnskabelige opdagelser.

Undervejs kommer vi til at udforske mulighederne som ingeniører i robotternes verden, og løse naturvidenskabens mysterier med magien fra fysik og kemi.

 

Inden for biologiens verden vil vi undersøge naturens måde at løse tekniske udfordringer på, f.eks. hvordan flyver et insekt, og hvordan bevæger myren sine ben?

 

Vi skal også kigge ud i verdensrummet og se hvordan universet hænger sammen. Her kigger vi på stjerner, planeter og galakser.

 

I løbet af året vil vi aflægge nogle af byens teknologivirksomheder et besøg, samt et besøg på universitetets naturvidenskabelige fakultet.

 

Vi skal bl.a. lave et science-show hvor I f.eks. viser grøn ild, skumvulkaner, raketmotorer og meget mere. Derudover skal vi programmere robotter og lave vores egne computerspil.

 

Til foråret vil vi deltage i projektet Unge Forskere. Som er en konkurrence i hele landet hvor I skal opfinde, bygge eller udtænke jeres eget projekt, som I skal fremvise for en flok forskere. Til sidst tager vi til finalerne i Bella Centret i København.

 

Til den årlige studietur, vil vi sigte efter en af Europas store teknologi-hovedstæder.

Denne video kan ikke vises de du ikke har accepteret cookies for markedsføring.
Klik her for at ændre dette

BEMÆRK: NBA10 har i skoleåret 2021/2022 fire studieretninger: Psykologi & samfundsfag - Sport og e-sport - Teknologi og science - Mix

Obligatoriske fag

Dansk

Vi styrker de faglige kompetencer inden for læsning, skriftlig fremstilling, fortolkning og kommunikation. 

Dansk i 10.klasse starter på niveau F, som bygger oven på det faglige fundament i 9.klasse(niveau G) og afsluttes sidst på året på niveau E. 

Studieretningens temaer og fagområder vil blive også blive inddraget i de obligatoriske fag, så der opleves en sammenhæng på tværs fagene 

 

Matematik

Vi udvikler de matematiske kompetencer og opnår viden og færdigheder inden for kompetenceområderne “matematiske kompetencer”, “Tal og algebra”, “Geometri og måling” og “Statistik og sandsynlighed”. 

Matematik i 10.klasse starter på niveau F, som bygger oven på det faglige fundament i 9.klasse(niveau G) og afsluttes sidst på året på niveau E. 

Studieretningens temaer og fagområder vil blive også blive inddraget i de obligatoriske fag, så der opleves en sammenhæng på tværs af fagene. 

 

Engelsk

Vi udvikler elevernes sproglige, tekstmæssige og interkulturelle kompetencer, således at man kan anvende sproget sikkert i hverdagslivet, i ungdomsuddannelserne og på arbejdsmarkedet. 

Der arbejdes med kompetenceområderne “Mundtlig kommunikation”, “Skriftlig kommunikation” og “Kultur og samfund”. 

Engelsk i 10.klasse starter på niveau F, som bygger oven på det faglige fundament i 9.klasse(niveau G) og afsluttes sidst på året på niveau E. 

Studieretningens temaer og fagområder vil blive også blive inddraget i de obligatoriske fag, så der opleves en sammenhæng på tværs af fagene. 

 

Tilbudsfag

  • Fysik
  • Tysk
  • Lektiecafé

Eksempler på valgfag

  • Lifehack
  • Idræt
  • Medie & Kommunikation
  • Outdoor & Adventure
  • E-sport

KONTAKT

Leder

Bo Rotbøl

Mobil: 40 48 60 00

Mail: bopro@odense.dk

 

ADRESSE

NBA10

Niels Bohrs Allé 210

5220 Odense SØ

Find vej

 

VEJLEDNING

UUO vejleder

Kasper Samuelsen 

Mobil: 27 88 56 77

Mail: krsam@odense.dkSenest opdateret 22.04.2021 10:16 af BOPRO

Apricore logo