Hjem10. klasse10. klasse med studieretningGlobal - Camp10The Arts - Camp10Mix - Camp10Psykologi & Samfund - NBA10Sport, elite og event - HjalleseSport & E-sport - NBA10Teknologi & Science - NBA10Mix - NBA10Kombineret 10. klasseByggeri & Industri 10Choice 10Digital 10Digital markedsføring og designEventInnovationStyle10De små 10. klasserDagskolenEUD10HusetJob10Informationsvideo om 10. klasse Fritidsundervisning og holdAlle holdDansEksamenshjælpElektronisk musikGamingInternationalt & RejseKulturKunst & designMedie & teknologiMotorOnline fritidsundervisningSportStreetSpisSprogMusikIværksætteri & innovationNatur & friluftSTEAMTeaterUngedemokratiUngdomscentreUC Camp UAgedrupStaldenUC HøjstrupKorupUbberudUC KroggårdStigeSpurvelundLumbyUC RosengårdBylejrUC SkibhusUC SpillestedetUC SydHøjbySkt. KlemensUC SydVestRasmus RaskUC TornbjergFraugdeUC Østre PladsMotorklubberneOdense Street HouseSærlige læringstilbud10+AlléskolenBlangstedgårdskolenAfdeling 1Afdeling 2HollufgårdskolenHumlepigerneOdinskolenAntimobbestrategiTilbud til skolerBylejrCoding ClassDemokratidagHaver til maverUndervisning i Computer ClubhousLæring for FremtidenMILIFEOdense StreethousePlan TSkibhusgårdenFritidsvejledningGet2SportFritidsvejledningFritidsbutikkenOm osProjekter og samarbejderOrganisationsdiagramVision og målsætningerBestyrelsenLedelsesgrundlagLedige stillingerPraktiske oplysningerPersondatapolitikKontaktNyhederLog ind
Byggeri-&-industri-10

Byggeri & Industri 10

Er du interesseret i at skabe, udvikle nyt eller få noget til at virke?

 

Er du vild med at arbejde praktisk? Interesserer du dig for at arbejde med opgaver, som ligner virkelighedens udfordringer? Så har vi en 10. klasse for dig, som vi kalder ”Byggeri & Industri 10”.

 

Her kommer du til at afprøve byggefagene i kombination med fagene inden for metalindustrien, som er smedearbejde, el og fremstilling i metaller samt programmering af anlæg og robotter. Både 10. klasses fag og interesse for håndværk.

Informationsvideo om alle 10. klassetilbud

På grund af  Covid19-situationen afholdes det årlige fællesarrangement om de kommende 10. klasser digitalt.

Fra den 7. januar kl. 12.00 kan du se en fælles videopræsentation af alle 10. klassestilbud i Odense Kommune

via dette link.

10_byggeri

Du får både de obliga­toriske fag i 10. klasse og gennemfører første grundforløb på en erhvervsuddannelse, hvor du kombinerer de praktiske fag inden for to uddannelsesretninger:

- Byggeri, energi og konstruktion

- Robot, automatik og teknologi.

 

Det betyder, at du får dansk, engelsk og matematik på 10. klasseniveau og afslutter året med afgangsprøve i alle 10. klasses fag. Din hverdag vil være opdelt i 3 dages praktisk undervisning og 2 dage med de obligatoriske 10. klasses fag. Motion er en del af undervisningen og vil typisk være forskellige boldspil tilrettelagt i moduler. Al undervisning foregår på Risingsvej 60, hvor der går mange andre unge. Du kommer derfor allerede her til at lære adressen at kende og opleve studiemiljøet på vores erhvervsuddannelser. De første 14 dage er et introforløb, hvor du og klassekammeraterne skal lære hinanden at kende med forskellige sjove aktiviteter.

 

Byggeri: Energi og konstruktion

I den praktiske undervisning vil du lære om forskellige træ- og murerkonstruktioner, idéer og tegninger, præcision, opmåling og dimensioner. Derudover får du kendskab til malerteknikker og belægninger.

Du vil opleve at skulle arbejde med projekter på tværs af fag fx i en innovationsuge, hvor eleverne bygger køretøjer ud fra egne idéer. Køretøjerne bygges af genbrugsmaterialer og ugen sluttes af med et afsluttende ræs med præmier. Kun fantasien sætter grænser for dine kreative evner, når I senere skal lave et udemiljø med udendørsmøbler, blomsterkasse, havefliser, udebruser og lign.

 

Industri: Robot, automatik og teknologi

I den praktiske undervisning vil du lære at bore, dreje, svejse og fræse i metaller. Du lærer at tænke kreativt og omsætte idéer ved fx at fremstille beslag, cylindre og andre reservedele. Du lærer om konstruktioner og tekniske tegninger samt programmering af anlæg og robotter. Du vil desuden også arbejde med el, teknik og automatisering.

Vælger du, at fortsætte i en erhvervsuddannelse efter 10. klasse ”Byggeri & Industri 10” afkortes dit forløb på erhvervsuddannelsen med et halvt år.

 

Overvejer du EUX efter 10. klasse?

Du kan lære et håndværk og samtidig tage fag på gymnasialt niveau som EUX. Ved at tage højniveaufag: Dansk C, engelsk C og samfundsfag C efter afsluttet 10. klasse, har du mulighed for at tage din erhvervsuddannelse som EUX. Dette forløb skal du tage på HF og VUC fra august 2022 til uddannelsesstart i januar.

 

Samarbejde imellem UngOdense og Syddansk Erhvervsskole

Byggeri & Industri 10 udbydes i et samarbejde mellem Syddansk Erhvervsskole og UngOdense, som står for de obliga­toriske fag i 10. klasse; dansk, matematik, engelsk og tysk (valgfag). Du går til afgangsprøve i disse fag.

 

Adgangskrav

For at blive optaget på 10. klasse "Byggeri & Industri 10" skal du have:

Gået 9 år i skole

Bestået folkeskolens afgangsprøve

02 i dansk og 02 i matematik

Denne video kan ikke vises de du ikke har accepteret cookies for markedsføring.
Klik her for at ændre dette
Denne video kan ikke vises de du ikke har accepteret cookies for markedsføring.
Klik her for at ændre dette

Praktisk information

Her kan du læse mere om optagelse i 10. klasse, om ordblindhed, buskort etc.

Kontakt

Syddansk Erhvervsskole, Risingsvej 60, 5000 Odense C

 

Kontaktperson på SDE:

Nikolaj Duus Baadsgaard, 30588840, nbp@sde.dk

 

Områdeleder:

Jørgen Ettrup Nielsen, 40 45 55 17, joen@odense.dk

 Senest opdateret 01.02.2021 15:48 af BOPRO

Apricore logo