De første aftener vil jeg forberede dejen og tage med så vi kan bruge den til vores pizza og jeg vil komme med forskellige deje på forskellige aftener, både med fordej på gær, surdej, med lidt fuldkorn og selvfølgelig helt traditionelt. Det vil hovedsageligt være Napolitansk pizza vi laver, med meget luft i skorpen.
Vi vil gå igennem forskellige slags fyld, både hvide og røde (tomat)pizzaer, vegetar, med kød, traditionel, utraditionelle, og indbagt.
Hvis deltagerne har ønsker løbende, så vil jeg tage det med i overvejelserne.
Løbende vil jeg give en grundig indføring i både tomat sorter, tomatsaucer, forskelligt mel og deres bearbejdning for at det bliver til det mel vi kender. Vi vil både bruge tipo 00 og vi vil komme til at bruge lokalt dyrket økologisk mel, og i vil få viden om de forskellige typer. Hydration (vandmængde i forhold til mel) er også et vigtigt element af en pizzadej, som vi også vil bruge lidt tid på at de får ind under huden.
Kurset afsluttes med et weekendarrangement, hvor i selv får lov til at lave både pizza dej og mozzarellaost om lørdagen og så kan i komme om søndagen og forberede og lave pizza til en af deres venner/familie af deres egen dej og ost (hvis osten lykkedes) 🙂
Alle skal selvfølgelig hjælpe med at rydde op, både løbende og når vi er færdige.
Stefan Obbekær,
Mobil 22749720
Senest opdateret 15.11.2024 14:32 af ACLU