Fuld knald på gratis sommerferieaktiviteter for børn og unge i Odense

Går ferien ikke syd, øst, vest eller nord på i år, så fortvivl ikke. Byggeentreprenører i Vollsmose, en nødhjælpsorganisation, en fond, masser af foreninger og kommunen går sammen om stort udbud af sommerferieaktiviteter i Odense.

 

Idræt, musik, cirkus, mad, kreativ udfoldelse, leg og sociale aktiviteter. Et sommerferieprogram med knap 100 aktiviteter hen over alle uger i skolernes sommerferie betyder, at alle børn fra 11 år og op får mulighed for at få gode oplevelser uanset, om familien tager på ferie uden for Odense eller nyder fridagene i hjembyen.

Aktiviteterne er fordelt over alle ferieuger og i hele byen, men særligt i Vollsmose er der mange aktiviteter.

- Børn og unge i Vollsmose vokser op i en bydel, der er under gennemgribende forvandling. Sommeraktiviteterne er en fantastisk mulighed for, at børn fra alle dele af byen får kendskab til området med de mange tilbud, denne sommer byder på. Vi kan se, at når foreninger, virksomheder og ungdomsskolen samler deres kræfter, så kan vi få rigtigt meget spændende op at stå - det er jo næsten umuligt at vælge i mellem alt det, der er i programmet. Jeg håber, at mange børn og unge kommer til at lære hinanden at kende, når de samles på tværs af byen denne sommer, siger Susanne Crawley Larsen.

Gentager volumen fra sidste år

Det er en tradition, at UngOdense, SSP Odense, Get2sport og BoligSocialt Hus organiserer forskellige aktiviteter i løbet af sommerferien sammen med idrætsklubber og andre foreninger. Sidste år var der fuld fart på aktiviteterne i sommerferien særligt for at kompensere for, at corona-epidemien satte begrænsninger for mange børns muligheder for at komme på ferie i udlandet. Men også i år er der skruet helt op for volume-knappen, når det gælder sommerferietilbud i Odense. 

Det kan blandt andet lade sig gøre, fordi mange af de bygge- og entreprenørvirksomheder, der lige nu river ned og bygger Vollsmose op på ny, har valgt at give sponsorater til sommeraktiviteterne. Hele 115.000 kroner har virksomhederne spyttet i kassen. En af dem er LIVA - Civicas byggepartnerskab, der er glad for at kunne bidrage til en god sommer for børnene:

- For os i LIVA giver det rigtigt god mening at bidrage til børnenes sommeraktiviteter i Odense Kommune - vi er jo i gang med at omdanne den fysiske bygningsmasse, der udgør en del af børnenes hjem. Samtidigt mener vi også, at det er afgørende at understøtte en social udvikling i området og er derfor glade for at kunne bidrage til børnenes sommer, siger Mads Glenstrup, der er partnerskabschef i LIVA.

- Entreprenørvirksomhederne ved godt, at de under transformation af Vollsmose både støver og larmer - og dermed er til gene for beboerne nu og her. Vi er taknemmelige for, at de også viser socialt ansvar ved at støtte op om, at børnene i bydelen - og resten af Odense - får en god sommerferie, når de får mulighed for at kaste sig ud i aktiviteter og opleve nye fællesskaber. Vi synes, at vi har et program, hvor alle uanset interesse kan finde noget sjovt at deltage i, siger Carsten Djursaa, der er ungdomsskoleleder i UngOdense. 

Også Røde Kors og Hospitalsfonden støtter sommerferieaktiviteterne.

Det meste er gratis

De fleste af de over 100 sommeraktiviteter for børn og unge over 11 år er gratis at deltage i, og en del kan man bare møde op til på dagen. Der kan dog være tilmelding og egenbetaling på nogle af aktiviteterne.

 

Sponsorer og samarbejdspartnere bag sommerferieaktiviteterne

LIVA - Civicas byggepartnerskab

Hansson & Knudsen

Sweco

OJ Rådgivende ingeniører

ERIK

By Munch

Enemærke & Petersen

Arkil

Kingo

Røde Kors

Hospitalsfonden

DIF Get2sport

Boligsocialt Hus

SSP Odense 

UngOdense

Vollsmose Boxing

Vollsmose Taekwondo Odense

FIUK

Vollsmose Aktivitetsforening

Sahan

RSKF

B1909

B.67

ØB

Unikke Stemmer

OGF, Odense Atletik

Cirkus Aroma

Odense Biblioteker og borgerservice

 

Se programmet her:

Sommerferiekatalog 2022 - UngOdense Nord.pdfSenest opdateret 23.06.2022 11:57 af CAMR

Apricore logo