Læringsmiljøbeskrivelse af Hollufgårdskolen
Ungesyn og rammer
I UngOdense er vores Ungesyn: ”Vi bestræber os på, at alle unge skal opleve sig set, hørt, forstået og taget alvorligt – og vi tror på, at alle unge gerne vil deltage, udvikle sig og bidrage, hvis de får mulighed for det.
Dette anerkendende og demokratiske ungesyn er baggrunden for al vores arbejde med de unge.
Hollufgårdskolen er et specialskoletilbud for unge fra 7. – 10. klasse. De unge bliver visiteret gennem skoleafdelingens visitationsudvalg.
Hollufgårdskolen råder over flere matrikler, herunder to hovedhuse med plads til flere unge. På Hollufgårdskolen undervises der både en – en, som på mindre hold.
Vi underviser primært i fagene dansk, matematik og engelsk, men har ofte forskellige værkstedsfag, kreative fag, madkundskab, natur/udeliv, bevægelse/idræt, dansk som andetsprog, samfundsfag, biologi/geografi, historie, ture ud af huset m.m. Mange af vores unge gør brug af den udvidede mulighed for praktikforløb, der i stor grad er afklarende for den unge ift. videre ungdomsuddannelse, job, arbejdsmarkedsforståelse og socialisering.
Alle unge har mulighed for at gå op til Folkeskolens bundne prøver i 8. og 9. klasse og de frivillige i 10. klasse, hvis den unge er parat til dette.
Alle unge har deres eget team af voksne samt kontaktvoksen, der både koordinerer samarbejdet mellem hjem, netværk og skole, og som den unge oftest også får en særlig tilknytning til.
Didaktik og pædagogik
Hollufgårdskolens målsætning er at få alle vores unge videre i uddannelse eller job ved systematisk at afdække og støtte de unge i udviklingen af deres sociale, personlige og faglige kompetencer. Vi tager altid udgangspunkt i de unges niveau både fagligt, socialt og personligt, og arbejder os fremad gennem nærmeste udviklingszone.
Vi arbejder meget differentieret og har fokus på ressourcer og succeser ud fra en miljøterapeutisk tilgang.
Det er vigtigt for os, at vi har et rart miljø, som er båret af et inkluderende, rummelig og rolig kultur.
Den enkelte unge har stor indflydelse på sit skema ud over fagene dansk, engelsk og matematik og vi går ofte den ekstra mil for at fange deres interesse og nysgerrighed.
Efter tiden på Hollufgårdskolen tilbyder vi vores unge ”Godt på vej”. Det er et tiltag, hvor vi støtter og hjælper de unge i overgangen til uddannelse og/eller job.
Samarbejde
Vi har et tæt samarbejde og kontakt med den unges familie. Samtidig har vi et tæt samarbejde med øvrige fagpersoner i den unges liv i forståelsen af, at vi løfter bedst i flok og når vi går i samme retning.
Samarbejdet omfatter familien, sagsbehandlere, psykologer, UUO-vejledere, kontaktperson, gadeplansmedarbejdere, misbrugsbehandlere, kontaktpersoner, familiebehandlere m.fl.
KONTAKT
Leder:
Lorea Alberdi Platz
Telefon: 20 37 64 77
E-mail: lorap@odense.dk
ADRESSE
Hollufgårdskolen
Hollufgårdsvej 187
5220 Odense SØ
VEJLEDNING
UUO vejleder
Bettina Ring
Mobil: 24 88 56 75
Mail: bki@odense.dk
Senest opdateret 01.10.2024 10:38 af MUSCH