Byggeri10
Er du vild med at arbejde praktisk? Interesserer du dig for at arbejde med opgaver, som ligner virkelighedens udfordringer, hvor du kan skabe og udvikle nyt? Så er ”Byggeri10” lige noget for dig.
Byggeri10 er en kombineret 10. klasse, hvor du kombinerer de praktiske fag inden for fagretningen byggeri, energi og konstruktion samtidig med, at du har de obligatoriske fag i 10. klasse, som er dansk, engelsk og matematik. Du gennemfører altså både en 10. klasse med afgangsprøver, samt grundforløb 1 på en erhvervsuddannelse.
Med Byggeri10 får du et afvekslende og fedt skoleår, hvor du kan fordybe dig og følge din interesse.
Byggeri, energi og konstruktion
I den praktiske undervisning vil du bl.a. lære om forskellige træ-, murer- og VVSkonstruktioner. Du kommer fx til at arbejde med at aflæse arbejdstegninger og løse forskellige opgaver kreativt gennem iværksætteri og innovation. Derudover får du kendskab til forskellige malerteknikker. Du vil også arbejde med projekter og opgaver på tværs af fag, hvor kun fantasien sætter grænser for dine kreative evner, når I skal arbejde med projekter omkring grøn omstilling, og løse forskellige problematikker kreativt og innovativt.
Hvordan bliver din hverdag?
De første 14 dage er et introforløb, hvor du og dine klassekammerater skal lære hinanden at kende med forskellige sjove aktiviteter og øvelser. Herefter vil din hverdag være opdelt i 3 dages praktisk undervisning og 2 dage med de obligatoriske 10. klasses fag. Du kommer til at indgå i et fagligt fællesskab med andre unge, som har samme interesser. På skolen kan du tage del i elevrådet, fredagscaféer og andre arrangementer.
Adgangskrav
Du skal:
- få mindst 2,0 i gennemsnit af dine afsluttende standpunktskarakterer i henholdsvis dansk og matematik i 9. klasse
- bestå folkeskolens afgangseksamen
- få mindst 2,0 i gennemsnit af karaktererne i dansk (skriftlig og mundtlig) ved 9.-klasseprøverne
- få mindst 2,0 i gennemsnit af karaktererne i matematik (skriftlig) ved 9.-klasseprøverne
- sende din ansøgning via Optagelse.dk inden ansøgningsfristen d. 1. marts kl. 12
Hvis du ikke opfylder adgangskravene, vil du blive tilbudt en optagelsesprøve og/eller en samtale på erhvervsskolen.
OBS! På optagelse.dk vil alle de kombinerede 10. klasser være registreret med adressen Niels Bohrs Allé 210, 5220 Odense SØ, som er adressen på UngOdenses kontor. Undervisningen foregår på erhvervsskolerne. De enkelte adresser kan ikke ses på optagelse.dk, men de kan ses under de enkelte 10. klasser her på hjemmesiden.
Hvad kan du efter byggeri10?
Mulighederne er mange – også her på Syddansk Erhvervsskole, hvor du fx kan følge din interesse for og begynde på grundforløb 2 på en af de uddannelser, du har prøvet kræfter med på Byggeri10. Nogle elever vælger at tage en gymnasial uddannelse, fx htx.
Praktisk information
Her kan du læse mere om ordblindhed, buskort etc.
Syddansk Erhvervsskole Risingsvej 60 5000 Odense C |
Afdelingsleder Lone Wallin Telefon: 29 46 78 18 mail: low@sde.dk |
Studievejleder Mette Blæsbjerg Telefon: 61 14 71 61 Mail: mrg@sde.dk |
Områdeleder Jørgen Ettrup Nielsen Telefon: 40 45 55 17 Mail:joen@odense.dk |
UUO-vejleder Mia Lindholdt Mobil: 30 33 41 84 Mail: miavl@odense.dk |
Senest opdateret 19.11.2024 11:44 af MUSCH