Science & Robotteknologi
Science & Robotteknologi er for dig, som vil prøve at stå i laboratoriet eller opfinderværkstedet og gøre nye opdagelser.
I Science & Robotteknologi går vi i de store videnskabsfolks fodspor og undersøger, hvad det netop var der gjorde forskellen ved de store gennembrud gennem tiden.
Vi arbejder meget projektorienteret, og du kommer til at arbejde med idéudvikling og teknisk problemløsning. Der bliver rig mulighed for at eksperimentere med nye ideer, arbejde med robotter og 3D print, samt lave sine egne videnskabelige opdagelser.
Praktisk information
Vi arbejder meget projektorienteret, hvor du kommer til at arbejde med idéudvikling og teknisk problemløsning. Der bliver rig mulighed for at eksperimentere med nye ideer og lave sine egne videnskabelige opdagelser.
Undervejs kommer vi til at udforske mulighederne som ingeniører i robotternes verden, og løse naturvidenskabens mysterier med magien fra fysik og kemi.
Inden for biologiens verden vil vi undersøge naturens måde at løse tekniske udfordringer på, f.eks. hvordan flyver et insekt, og hvordan bevæger myren sine ben?
Vi skal også kigge ud i verdensrummet og se hvordan universet hænger sammen. Her kigger vi på stjerner, planeter og galakser.
I løbet af året vil vi aflægge nogle af byens teknologivirksomheder et besøg, samt et besøg på universitetets naturvidenskabelige fakultet.
Vi skal bl.a. lave et science-show hvor I f.eks. viser grøn ild, skumvulkaner, raketmotorer og meget mere. Derudover skal vi programmere robotter og lave vores egne computerspil.
Til foråret vil vi deltage i projektet Unge Forskere. Som er en konkurrence i hele landet hvor I skal opfinde, bygge eller udtænke jeres eget projekt, som I skal fremvise for en flok forskere. Til sidst tager vi til finalerne i Bella Centret i København.
Til den årlige studietur, vil vi sigte efter en af Europas store teknologi-hovedstæder.
Obligatoriske fag
Dansk
Vi styrker de faglige kompetencer inden for læsning, skriftlig fremstilling, fortolkning og kommunikation.
Dansk i 10. klasse starter på niveau F, som bygger oven på det faglige fundament i 9.klasse (niveau G) og afsluttes sidst på året på niveau E.
Studieretningens temaer og fagområder vil blive også blive inddraget i de obligatoriske fag, så der opleves en sammenhæng på tværs fagene
Matematik
Vi udvikler de matematiske kompetencer og opnår viden og færdigheder inden for kompetenceområderne “matematiske kompetencer”, “Tal og algebra”, “Geometri og måling” og “Statistik og sandsynlighed”.
Matematik i 10. klasse starter på niveau F, som bygger oven på det faglige fundament i 9. klasse (niveau G) og afsluttes sidst på året på niveau E.
Studieretningens temaer og fagområder vil blive også blive inddraget i de obligatoriske fag, så der opleves en sammenhæng på tværs af fagene.
Engelsk
Vi udvikler elevernes sproglige, tekstmæssige og interkulturelle kompetencer, således at man kan anvende sproget sikkert i hverdagslivet, i ungdomsuddannelserne og på arbejdsmarkedet.
Der arbejdes med kompetenceområderne “Mundtlig kommunikation”, “Skriftlig kommunikation” og “Kultur og samfund”.
Engelsk i 10. klasse starter på niveau F, som bygger oven på det faglige fundament i 9. klasse (niveau G) og afsluttes sidst på året på niveau E.
Studieretningens temaer og fagområder vil blive også blive inddraget i de obligatoriske fag, så der opleves en sammenhæng på tværs af fagene.
Tilbudsfag
- Fysik
- Tysk
- Lektiecafé
Eksempler på valgfag
- Lifehack
- Idræt
- Medie & Kommunikation
- Outdoor & Adventure
- E-sport
KONTAKT
ADRESSE
NBA10, Niels Bohrs Allé 210
5220 Odense SØ
LEDER
Bo Rotbøl, Mobil: 40 48 60 00
Mail: bopro@odense.dk
VEJLEDNING
UUO vejleder
Kasper Samuelsen, Mobil: 24 88 56 77
Mail: krsam@odense.dk
Senest opdateret 16.04.2024 11:25 af MUSCH