Slængets tur til Uganda

Project Y

 

En gruppe unge mennesker fra Slænget, en frivillig ungdomsorganisation som laver ulandsarbejde, tog i efterårsferien til Uganda. Dette skete i forbindelse med projektarbejdet i uge 42, hvor de her igangsatte Project Y.

 

Turen var et forberedende led til selve projektet, som begynder i starten af 2022. Projektets formål er at styrke "Youth hub" rundt omkring i Uganda, med den intention at give unge ungadere viden om deres rettigheder, seksuel og reproduktiv sundhed og indkomstgenererende aktiviteter, som for eksempel at drive en forretning. 

Liv, fra Slænget og Project Y, fortæller at de nåede at opleve imponerende meget på den ene uge i Uganda. De havde blandt andet fire meget lærerige dage med workshops, hvor de fik udviklet og specificeret deres projekt.

Liv beskriver dagene og processen som spændende og berigende, hvilket gjorde at de kunne afslutte ugen med "en god forståelse af projektets specifikke omfang, hvor vi tilegnede os en generel viden i forhold til at opbygge et projekt, og det er guld værd at have med hjem i rygsækken".

En oplevelse for livet

 

På blot en uge nåede gruppen også at få etabeleret et samarbejde med YLDC, hvor relationer og venskaber blev dannet på tværs, møde kvinder i Kamwokva slum, som har været med i et tidligere projekt "Power to girls" og opleve livet i Uganda, både på godt og ondt. 

"At være på slum-walk i Kamwokva gav også en hel anden virkelighedsfornemmelse af livet for mange i Uganda (...) det blev pludseligt svært at tage sine egne (og andres) små hverdagsproblemer seriøst, når man har mødt mennesker, der lever under urimelige vilkår" Liv, fra Slænget og Project Y. 

Men det var også her, at det blev tydeligt at et ulandsprojekt kan gøre en forskel. Slænget fik talt med kvinderne fra "Power of girls", som glædeligt viste deres boder og fortalte om hvordan projektet havde hjulpet dem, til at få en indkomst og tryghed. 

 

Alt i alt var turen til Uganda intet mindre end fantastisk og lærerig for gruppen. Senest opdateret 16.11.2021 12:46 af ukendt

Apricore logo