Young Artists

En kunstudstilling lavet af Odenses unge

 

Young Artists er en årligt tilbagevendende kunstudstilling, der laves af Odenses unge kunsttalenter. I år blev den 16. udgave af Young Artists afholdt virtuelt, og det er derfor stadig muligt at besøge udstillingen.

 

I år var temaet ’På den anden side’. På grund af covid-19 og de medhørende restriktioner blev udstillingen i år afviklet som et onlinegalleri. Børn- og ungerådmand Susanne Crawley åbnede udstillingen med en videohilsen, og herefter var det muligt at bevæge sig rundt i det virtuelle galleri blandt de unges uploadede akvareller, tegninger, oliemalerier, fotos, video, ler og grafik. Den virtuelle udstilling finder du her.

 

Næste udstilling bliver afholdt i foråret 2022, hvor Young Artists forhåbentligt kan få lov til at pryde Rådhushallens vægge, som vi har gjort indtil i år. Alle interesserede unge i alderen 13 til 19 år kan deltage.

 

Historien bag Young Artists

Odenses kunstinteresserede unge fik første gang mulighed for at udstille deres kunst i samarbejde med ungdomsskolerne i København og Malmø i 2005. Udstillingen fik navnet Vårsalong, siden blev den omdøbt til De Unges Forårsudstilling, og i dag hedder udstillingen Young Artists. Siden er den årlige udstilling blevet en afholdt tradition, hvor 300-400 unge udstiller deres fortolkninger af samme tema helt ucensureret. I Odense får værkerne under normale omstændigheder lov til at hænge på rådhuset og bliver besøgt af hele byen.

En del af UngOdense

Hvis du vil vide mere om Young Artists, kan du følge med på vores Facebookside her.

 

Young Artists er en del af UngOdense, som tilbyder mange events, kurser og aktiviteter i løbet af året. Tjek vores tagselvbord af kreative tilbud her.

Kontakt

For spørgsmål og yderligere information er du velkommen til at kontakte Gitte Skovmand eller Jan Mikael Hansen.

 

Områdeleder

Jan Mikael Hansen

Mobil: 23 39 99 15

Mail:

jamh@odense.dk

 

Kunstpædagog

Gitte Skovmand

Tlf.: 22 21 88 85

Mail:

info@gitteskovmand.dkSenest opdateret 16.06.2021 11:46 af AEGPE

Apricore logo